گمانه زنی ها از احتمال حضور نخست وزیر پاکستان در مراسم تحلیف پزشکیان دادستان دیوان محاسبات کشور انتخاب شد فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در مشهد: مرز‌های جمهوری اسلامی ایران امن‌ترین مرز‌های دنیا است | تعهد سه ساله برای انسداد مرز شرقی کشور ادعای جدید آمریکا: ۳ سکوی پرتاب موشک ارتش یمن را هدف قرار دادیم رئیس دیوان محاسبات کشور انتخاب شد عراق بر لزوم یکپارچگی مواضع بین‌المللی و توقف تجاوزات علیه غزه تاکید کرد جانشین فراجا کشور: طرح «نور» تعطیل نخواهد شد و ارتباطی به تغییر دولت ندارد آمادگی کامل ارتش جمهوری اسلامی ایران برای تأمین و مراقبت از مرز‌ها ۲۰۰ حامی فلسطین در پی ورود به ساختمان کنگره آمریکا دستگیر شدند ایران اتهامات آمریکا، انگلیس و فرانسه علیه تهران را رد کرد آیا جیمی کارتر فوت کرد؟ جدیدترین نظرسنجی نتایج انتخابات آمریکا منتشر شد + جزئیات بایدن پس از ابتلا به کرونا آفتابی شد + فیلم حمله شدید هریس به ترامپ | او به دنبال بازگرداندن آمریکا به گذشته است جنجال در دیدار نتانیاهو و خانواده اسیران صهیونیست در آمریکا شهادت ورزشکاری دیگر در حمله ارتش اسرائیل به غزه پزشکیان: آنهایی که پای صندوق رای هم نیامدند، مردم ما هستند حمله موشکی حزب‌الله به شهرک صهیونیست‌نشین «کریات شمونه» (۲ مرداد ۱۴۰۳) تظاهرات اعتراضی صهیونیست‌ها در «تل‌آویو» ترامپ با نتانیاهو دیدار می‌کند (۲ مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

توسعه روابط تهران- آنکارا در دستور کار | نگاهی به چشم انداز روابط دوجانبه ایران و ترکیه

  • کد خبر: ۸۸۱۷۱
  • ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۱
توسعه روابط تهران- آنکارا در دستور کار | نگاهی به چشم انداز روابط دوجانبه ایران و ترکیه
مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، روز گذشته به دعوت همتای ایرانی خود، وارد تهران شد. وی با رئیس جمهور و حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی در دیدار با وزیر خارجه ترکیه، با اشاره به اینکه توسعه روابط دو کشور به ویژه در حوزه مسائل تجاری و اقتصادی به نفع دو ملت است، گفت: ایران و ترکیه باید با نهایی کردن نقشه راه ارتقای همکاری ها، که تدوین آن در دستور کار دو کشور است، آماده ارتقای روابط از سطح کنونی به همکاری‌های همه جانبه باشند.

رئیس جمهور روابط نزدیک دو همسایه را به نفع صلح و ثبات در منطقه دانست و گفت: همکاری‌های منطقه‌ای دو کشور باید به همکاری در عرصه بین المللی تبدیل شود و این نوع تعاملات با توجه به جایگاه مهم دو کشور می‌تواند در معادلات جهانی مؤثر باشد.

وزیر خارجه ترکیه نیز در این دیدار با تأکید بر اینکه کشورش به دنبال ایجاد شتاب در افزایش سطح روابط با ایران است، گفت: ترکیه دولت جدید ایران را دولتی نتیجه گرا می‌داند و مصمم است همکاری‌ها با تهران را هرچه بیشتر افزایش دهد.

وی همچنین با اشاره به تحولات منطقه، همکاری با ایران در مبارزه با تروریسم و ایجاد ثبات و آرامش در منطقه را خواستار شد.

آماده همکاری با ایران هستیم

همچنین مولود چاووش اوغلو، پس از دیدار با حسین امیرعبداللهیان، در نشست خبری مشترک گفت: برای آماده سازی هفتمین شورای عالی همکاری دو کشور صحبت کردیم و بر اساس پیشنهاد طرف ایرانی، نقشه راه بلندمدت بین دو کشور آماده می‌شود و در حاشیه برگزاری این شورا به امضا می‌رسد. همچنین درباره اسناد مختلف، مهاجرت غیرقانونی، قاچاق و بقیه مسائل مرزی گفتگو کردیم.

در سال جاری، میزان مراودات تجاری ۷۱ درصد افزایش داشته که امیدوارکننده است، اما باز هم از اهداف مدنظر خیلی دور هستیم و باید فعالیت بیشتری انجام دهیم. گسترش چارچوب‌های تجارت ترجیحی بین دو کشور را بررسی و در ادامه تلاش می‌کنیم مذاکرات شش ساله به این نتیجه منجر شود. وزیر خارجه ترکیه، درباره سفر اردوغان به تهران نیز گفت: تا پیش از پایان سال میلادی، این سفر انجام می‌شود و باید آمادگی‌های لازم را فراهم کنیم.

ظرفیت‌های اقتصادی مناسب در دو کشور

عبدالرضا فرجی راد، دیپلمات پیشین کشورمان، در یادداشتی به تحلیل چرایی سفر وزیر خارجه ترکیه به ایران پرداخت. در بخش‌هایی از این یادداشت تحلیلی آمده است: «این سفر در زمانی صورت می‌پذیرد که روابط دو کشور در مقایسه با گذشته از اطمینان خاطر مطلوب برخوردار نیست. شاید بتوان گفت که در طول دوره حاکمیت آقای اردوغان و حزب عدالت و توسعه، روابط در کمترین تحرک سیاسی و اقتصادی قرار گرفته است. از نقطه نظر سیاسی، تحولات یکی دو سال اخیر در قفقاز، عامل منفی مهمی در روابط بوده است و از نظر اقتصادی نیز تحریم‌های سنگین ترامپ و پیامد‌های آن، سطح مبادلات اقتصادی دو کشور را پایین آورده که این امر می‌تواند بر روابط سیاسی هم تأثیرگذار باشد.»

در ادامه این یادداشت آمده است: «ظرفیت‌های بزرگ اقتصادی در دو کشور ایران و ترکیه وجود دارد که آن طور که باید، از آن‌ها استفاده نشده است. هر چه فعالیت‌های اقتصادی بین دو کشور افزایش یابد، بر روابط سیاسی هم اثر مثبت می‌گذارد. گسترش روابط سیاسی و اقتصادی ایران و ترکیه می‌تواند زمینه خوبی برای گسترش جغرافیایی روابط منطقه‌ای باشد.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->